André van der Wijdeven

Kunstwerk ministerie LNV en brug

Art en design


Kunstwerk voor ministerie LNV in Den Haag
Er zijn projecten die al heel lang lopen en bijna in uitvoering zijn als er toch nog een vervelend praktisch probleem om de hoek komt kijken. Zo ook bij het kunstwerk voor ministerie LNV in Den Haag van André van der Wijdeven.

De kunstenaar André van der Wijdeven heeft handmatig een model gemaakt van 30 cm lang. Deze vorm is ingescanned door Nedcam/Nachtigall en opgeblazen tot een zichtmodel van 1 meter lang. Hiermee is het gehele productie uitgewerkt met alle betrokken partijen. Want het kunstwerk zou uiteindelijk 13 meter lang worden en vrij in de ruimte komen te hangen. Echter, op het laatste moment blijkt dat de ramen niet op een veilige manier gewassen kunnen worden ter plaatse van het kunstwerk en dus is het kunstwerk niet gerealiseerd.

Brug Alphen aan de Rijn
De kunstuitingen van André van der Wijdeven zijn opzienbarend. De brug is handmatig door André vormgegeven waarna NNedcam / Modellbau Nachtigall er een 3D file van heeft gemaakt dmv scannen en CAD modeleren. Dit model is digitaal in plakjes gehakt en de plakjes zijn middels waterstraalsnijden in metaal uitgesneden. Het resultaat is heel verrassend!

Kom eens bij ons op bezoek


Minerva 42, 8448 CS Heerenveen
Route