Janssen de Jong Bouw Hengelo onthult innovatief renovatieconcept
In één dag van een bestaande, verouderde systeemwoning naar een duurzame, energiezuinige en –neutrale woning. Wishful thinking? Niet langer! Door het multidisciplinaire team van Janssen de Jong Bouw Hengelo wordt in één dag de totale schil van een gedateerde woning omgetoverd naar een woning volgens de hedendaagse normen.

In één dag een nieuwe buitenschil
Dit slimme concept, op basis van een patent van Landstra, Bureau voor Bouwfysica, is ontwikkeld door een consortium van de TUDelft, Nedcam, Janssen de Jong Bouw Hengelo en Bureau Landstra. Binnen één dag wordt een woning voorzien van een nieuwe buitenschil. Drie pilotwoningen van Woningbedrijf Warnsveld zijn inmiddels gerealiseerd. Deze woningen zijn het startsein voor de overige 82, waarbij DEBS als partner van Janssen de Jong Bouw de basiselementen produceert.

Energieneutraal
Dit renovatieconcept biedt (woningcorporaties) de mogelijkheid om gedateerde woningen betaalbaar te moderniseren en oude wijken te vernieuwen, zonder veel overlast. In één dag worden de volgende resultaten bereikt:

- Een energiezuinige woning, NOM is één van de mogelijkheden.
- Een goed en gezond binnenklimaat op basis van vooraf gedefinieerde en in de praktijk getoetste parameters.
- Een woning met een eigentijdse uitstraling, waar het prettig thuiskomen is.


Bekijk hier het filmpje over de renovatie van de pilotwoning:


Website Janssen de Jong Bouw Hengelo klik hier

Kom eens bij ons op bezoek


Minerva 42, 8448 CS Heerenveen
Route