LED Dome Parijs

Geheel nieuw plafond met 4500 LED lampjes in monumentaal plafond Parijs


In samenwerking met Maramoja en Dupolco heeft Nedcam een geheel nieuw plafond gerealiseerd over een oud bestaand monumentaal plafond.
In een monumentaal pand mag de basisconstructie vrijwel niet aangepast worden. Wat nu als de wens van een museum aan de rue de Volnay in Parijs is om in een heel oud plafond met 2400 ruitjes allemaal LED-jes te plaatsen en zo geheel te moderiseren met fantastische visuele effecten?
 
Maramoja heeft deze renovatieklus opgepakt en een plan opgezet voor een vals plafond voorzien van alle gaten zoals de bestaande ruiten met daartussen 4500 LED-jes. Nedcam heeft het plafond ingescand en met de 3D-data het valse plafond laten engineeren door Solico. Gezien de flauwe ronding moest de oplossing in koolstofversterkte epoxy gezocht worden vanwege de benodigde hoge stijfheid. Een productieplan is gemaakt gebaseerd op 12 schaaldelen die ter plekke aan elkaar verbonden zouden worden. Nedcam heeft hiervoor een heel nauwkeurige mal CNC gefreesd. In die mal heeft Dupolco de schaaldelen gemaakt waarin Nedcam vervolgens alle ruitjes heeft uitgefreesd en gaten voor de LED-jes heeft geboord. Op locatie hebben Maramoja en Dupolco op de vloer het plafond gemonteerd en op hoogte gehesen. Het is een zeer complexe en zeer innovatieve opdracht geweest met een waanzinnig resultaat!

Klik hier voor het filmpje van 'The Making of the LED Dome'

website maramoja

website dupolco

Kom eens bij ons op bezoek


Minerva 42, 8448 CS Heerenveen
Route