In opdracht van René van Zuuk Architecten heeft Nedcam in samenwerking met DEBS, Prokol en Verometal dit experimentele en visueel prikkelende bouwsel gesneden uit EPS en afgewerkt met een Hotspray kopercoating. Het paviljoen is te vinden op één van de open grasvelden in het bos bij Fraeylemaborg Slochteren.
 
Bij het 3D snijden is het mogelijk om zonder verlies van materiaal, complexe ontwerpen te maken. Echter zal er in een vroeg stadium binnen het ontwerpproces rekening gehouden moeten worden met de mogelijkheden van deze techniek.
 
Het ontwerp van het paviljoen is een grensverleggende innovatie van een nieuwe techniek van René van Zuuk. In dit ontwerp worden de 'ringen'  gestapeld en kunnen later afgewerkt worden met een hotspray coating. Het resultaat is een stevig weersbestendige paviljoen wat jaren zal meegaan.
Voor de afwerking van het paviljoen wordt een kopercoating gebruikt. Hierdoor ontstaat er een sterke sandwichconstructie. Het daklicht wordt waterdicht dichtgezet met een in vorm gesneden krasvaste perspex plaat.
 
Voor meer informatie over het bijzondere project  van René van Zuuk architecten klik hier http://www.renevanzuuk.nl/fraeylemaborg/ en Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=YOp4nv__-LY
 
DEBS
Prokol
Verometal

Kom eens bij ons op bezoek


Minerva 42, 8448 CS Heerenveen
Route