Wij frezen vooral hout/MDF, schuimen, kunststoffen en aluminium.
 
Drie-assig frezen:
Bij drie-assig frezen hangt de snel ronddraaiende beitel in een vaste kop. Deze freeskop kan de beitel slechts bewegen in X en Y-richting (in het vlak) en de Z-richting (in de hoogte). Deze techniek gebruiken we voor vlak werk zoals het contourfrezen in plaatwerk, het frezen van interieuren en eenvoudige 3D-vormen.
 
Vijf-assig frezen:
Bij vijf-assig frezen kan de freeskop in twee extra richtingen draaien. Hierdoor kan de beitel tijdens het frezen zoveel mogelijk loodrecht op het (zelfs sterk gekromde) oppervlak staan. De stappen tussen opeenvolgende freesbanen worden hierdoor optimaal t.o.v. het gekromde oppervlak genomen met een prachtig glad oppervlak als resultaat. Tot zover als de freesbeitel het toelaat zijn zelfs ondersnijdingen mogelijk. Deze techniek gebruiken we voor het frezen van complexe 3D-vormen, het uitsnijden van producten of het ontdoen van productieflenzen en het frezen van schaalmodellen tot 26 meter moedermal.
 
Om zo efficiënt mogelijk te frezen en zoveel mogelijk variatie te bieden benutten wij naast onze eigen freescapaciteit ook die van onze strategische partners.

Naast onze eigen 5-assige freesfaciliteiten werken wij nauw samen met partners die ook  beschikken over diverse bewerkingscentra. Wij frezen hout en lichte metalen tot 20 meter en voor het zware werk gebruiken wij een portaal frees met een bereik van 4000 x 3000 x 1500 mm.

Kom eens bij ons op bezoek


Minerva 42, 8448 CS Heerenveen
Route